Om acht uur ’s morgens waren Guus Visser, Johan Bulle, Frank Timmer en ik de stand voor de winkel van Paul Viergever aan het opbouwen. We hadden daar, zoals altijd een mooie plek. Het is immers op het kruispunt van de Haven en de Lopikerstraat. Rond negen uur waren we klaar met de inrichting van de stand en trokken we onze windjacks van Gemeente Belang Schoonhoven aan. Ongeveer tien uur begon de drukte en kwamen ook de gesprekken met de burgers op gang.
In de loop van de dag kwamen onze dames Ada van Buren, Geja Stuijt, Marjan Lotz en ons jongste burgerraadslid Asjen Poortman onze gelederen versterken. We deelden deze dag zowel ons verkiezingsprogramma als onze flyer uit. Er werden veel gesprekken met de Schoonhovense burgers gevoerd. Je kon merken dat veel Schoonhovenaren nogal opzien tegen de herindeling. Het gaf ons als “GemeenteBelangers” een goed gevoel, dat we in alle eerlijkheid konden stellen, dat wij altijd tegen herindeling geweest waren.

Vooral leefde bij veel angst bij de burgers, dat de burgerloketten zouden verdwijnen en dat zij daarvoor naar Stolwijk moesten gaan. We konden hen daarover gerust stellen met de mededeling, dat we ervoor gezorgd hebben dat de burgerloketten een middag en avond per week in Schoonhoven blijven. Ook kregen we complimenten over het feit dat we de komst van arbeidsmigranten in de lege bedrijfsgebouwen (Wolfson) in Schoonhoven-Noord hebben tegengehouden en dat ook weer in ons het verkiezingsprogramma staat, dat we tegen de vestiging van arbeidsmigranten in lege bedrijfsgebouwen zijn. Het behoud van de Zilvervakschool op dezelfde locatie kon ook op veel steun van de bewoners van Schoonhoven rekenen. Schoonhoven zonder Zilvervakschool is immers niet voor te stellen.

Het gegeven dat de zes grote partijen geen lijsttrekker uit Schoonhoven hebben, veroorzaakte nogal wat onrust. De lijsttrekker van Gemeente Belang Schoonhoven kan in ieder geval wel aan de verkiezingsdebatten deelnemen en uitdragen wat het verkiezingsprogramma aangeeft : “De stem van Schoonhoven in de Krimpenerwaard” En dat is van groot belang. We hebben de Schoonhovenaren dan ook opgeroepen om massaal op woensdag, 19 november 2014 op Gemeente Belang Schoonhoven te stemmen. Deze oproep werd door een groot aantal bewoners begrepen. Zij namen ons verkiezingsprogramma en de flyer mee en meldden zich als lid van Gemeente Belang Schoonhoven Omstreeks vijf uur ’s middags braken we onze stand af en keken allemaal met veel voldoening op deze Bartholomeüsdag terug.

Het Eerste lid meldt zich aan.