Onderwerp: Krimpenerwaard scoort een onvoldoende (5,3) op de duurzaamheidsindex.

Toelichting: Onlangs stond er een artikel in het AD waarin te lezen was dat Gouda op de duurzaamheidsindex het laagst scoort van alle gemeenten in het Groene Hart.

Met een gemiddeld  rapportcijfer van 4,5 op duurzaamheidsgebied scoort deze gemeente zeer slecht. Slecht 3 van de 388 Nederlandse presteren slechter dan Gouda als zij langs de groene meetlat gelegd worden. In hetzelfde artikel staat te lezen dat omliggende gemeenten als Waddinxveen (5,7) en Zuidplas (6) tot een krappe voldoende komen.

Dat geldt echter niet voor Krimpenerwaard (5,3) en Bodegraven- Reeuwijk (4,8)

Het verbaast mij dat de gemeente Krimpenerwaard zo laag scoort.

Vragen:

1. Wat is er de oorzaak van dat de gemeente Krimpenerwaard bij de gemeentelijke duurzaamheidsindex van de Stichting Duurzaam Nederland (die de groene ranglijst opstelt) een onvoldoende scoort?
  2. Bíj welke van de 24 onderzochte indicatoren scoort onze gemeente een onvoldoende?
  3. Welke maatregelen denkt het College te nemen om in de nabije toekomst  wel een voldoende te behalen op de duurzaamheidsindex?

Gemeente Belang Schoonhoven, Pieter Heerens