Ik ben Hilbert van Goor

en woon sinds 1993 in Schoonhoven. Mijn oorsprong ligt in Almelo, waar ik een deel van mijn middelbare schoolopleiding had, het andere  deel heb ik in Australië gedaan. Terug in Nederland heb ik de meeste tijd in de IT sector doorgebracht in diverse functies en op diverse plekken in het land, waaronder Capelle a/d IJssel, vandaar Schoonhoven. Sinds mijn pensionering breng ik mijn tijd door met een beetje klussen, met veel tijd in mijn moestuintje en Gemeente Belang Schoonhoven.

Waarom Gemeente Belang.

Ik geloof in lokale partijen. Die zijn geen verlengstuk  van de landelijke partijen, die  het belang van de partij boven dat van de burger stellen. Dit gebeurt keer op keer, kijk bijvoorbeeld naar de herindeling: het zou beter worden en goedkoper. Kijk naar de overheveling van de zorg: ook die zou beter worden. Ze hebben daar nog het voordeel van de twijfel, maar wij houden de vinger aan de pols.
Ik vind dat de gemeente er is voor de burger, de gemeente zorgt dat de stad schoon is, de gemeente zorgt dat het veilig is en probeert werkgelegenheid naar de Krimpenerwaard te halen. De gemeente verdeelt de lasten eerlijk, zorgt voor haar medemens, zorgt dat er voorzieningen zoals een bieb en een zwembad en scholen zijn. Dit kan alleen gecontroleerd worden door gemeenteraadsleden die tussen de mensen leven.
Ik ben sinds begin 2000 fractieondersteunend lid geweest en de laatste 5 jaar burgerraadslid voor Gemeente Belang Schoonhoven. Schoonhoven: een stad om trots op te zijn.